Alle berichten, bewust leven, schrijven

7 reflectievragen voor het nieuwe jaar


De eerste week van 2022 stond voor mij in het teken van reflectie en stilstaan bij mijn wensen en dromen voor dit jaar. Waar sta ik nu en waar wil ik naartoe? Schrijven – ook wel journaling genoemd – doe ik al jaren en is voor mij een hele belangrijke manier om helderheid te krijgen over wat er in mij omgaat. Door te schrijven, leer je jezelf beter kennen.

Hieronder deel ik een paar krachtige vragen om over te reflecteren. Schrijf je antwoorden op of maak het beeldend in een visionboard.

(meer…)
Alle berichten, yoga

Waarom jij rest & restore yoga nodig hebt dit seizoen


“Deze yogavorm is perfect voor dit seizoen”, zei een deelnemer van de rest & restore yogales afgelopen week. En gelijk heeft ze! Rest & restore yoga werkt grondend, ontspannend en helpt om je geest tot rust te brengen. Precies wat we volgens ayurveda nodig hebben in de herfst.

Ayurveda is een meer dan 5.000 jaar oude holistische gezondheidsleer uit het oude India. Het wordt ook wel ‘het zusje van de yoga’ genoemd. Ayur betekent leven en veda is kennis, dus Ayurveda betekent: de kennis van het leven. Ayurveda kijkt naar voeding & leefstijl om in balans te komen of te blijven.

(meer…)