Over mij

Bindi 34

Yoga & ayurveda in Amersfoort

Mijn naam is Franka, welkom! Ik ben gecertificeerd yogadocent en gespecialiseerd in restorative yoga, yin yoga en yoga nidra. Ik geloof in de rust, ontspanning en verstilling die deze mooie yogavormen brengen – als tegenhanger van onze drukke maatschappij. Ook ben ik Ayurveda coach. De holistische kijk op gezondheid van Ayurveda kan ons helpen om de balans te herstellen en in verbinding te leven met onszelf en met de natuur.

Sta even stil

Veel mensen nemen niet de tijd om even stil te staan. Met als gevolg stress, overprikkeling en vermoeidheid. Het is zo belangrijk om de stilte op te zoeken, te voelen hoe het echt met je gaat en te luisteren naar de signalen van je lichaam. Dat kan alleen maar als je regelmatig op de pauzeknop drukt.

Tijd voor ontspanning

Ik wil graag met je delen wat ik heb geleerd – én nog steeds leer. Je inspireren om de tijd te nemen voor rust en ontspanning. Om weer verbinding te maken met jezelf en wat jij belangrijk vindt in je leven.

Mijn aanbod

Yoga helpt je om goed voor jezelf te zorgen en ruimte te maken voor nieuwe ideeën, inzichten en inspiratie. Als (restorative) yogadocent nodig ik je in privélessen, groepslessen en workshops uit om actief te ontspannen. Van tijd tot tijd hoor je een mooie tekst of verhaal. Als Ayurveda en ontspanningscoach help ik je graag om tot rust te komen en de leefstijl te vinden die bij je past.

Wie ben ik?

In het kort: naast yoga, hou ik van schrijven, strand, zee, zon, lezen, gezonde ontbijtjes, muziek, luisteren, dansen, zonsondergangen, verhalen, mooie woorden, ‘niets’ doen, inspirerende boeken, reizen, dromen. Ik ben geen perfecte, super flexibele yogi die altijd in balans is. Ik ben wel iemand die voelt hoe fijn yoga is – en dat op een toegankelijke manier wil delen.

Mijn verhaal

Sinds 2015 kan ik yoga niet meer wegdenken uit mijn leven. Na een stressvolle periode en een baan waar ik niet op mijn plek zat, begon ik door yoga beter in mijn vel te zitten.

Inspiratie

In combinatie met een mindfulnesstraining, een coachingstraject en schrijfoefeningen, kwam ik tot rust en voelde ik de inspiratie die ik kwijt was geraakt. Ik wist weer welke kant ik op wilde gaan en al snel kwam er een nieuwe, leuke baan op mijn pad.

Rust

Net voordat ik begon aan mijn nieuwe baan, werd mijn vader ernstig ziek en brak er een periode met veel zorgen, verdriet en stress aan. Hij overleed anderhalf jaar later. Ik sliep slecht in die tijd en was erg vermoeid. Yoga hielp me om mijn (pieker)hoofd uit te zetten, in het moment te zijn en rust te pakken. Ondanks alles wat er gebeurde, voelde ik me steeds even beter na een yogasessie.

Energie

Deze periode benadrukte ook het belang van doen waar je hart ligt. Daarom besloot ik een yin yoga opleiding te volgen. Later kwam daar restorative yoga bij. De vermoeidheid stroomde mijn lichaam uit en er kwam energie en fijne ontspanning voor terug. Wat een cadeau!

Opleidingen & cursussen

Ik volgde onderstaande opleidingen en blijf me ontwikkelen met workshops en aanvullende trainingen.

• Pre-teacher training yoga (Johan Noorloos), 50 uur, Yoga Magazine, online, 2016
• Yin yoga Teacher Training (Skadi van Paaschen), 200 uur, De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam, 2017
• Restorative yoga Teacher Training, 15 uur (Lizzie Lasater), Yoga Moves, Utrecht, 2017
• Restorative yoga & Mindfulness Teacher Training, 50 uur (Alison Melvin), De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam, 2018
• Yoga Nidra Teacher Training, 60 uur (Cristina Guerra), Tula yoga studios, Amsterdam, 2019
• Workshop Advanced Therapy: Habits of self-care for mental health, 10 uur (Anneke Sips), De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam, 2020
• Ayurveda in je dagelijkse leven, 9 uur, Divine Ayurveda, online, 2020
• Ayurveda jaaropleiding voeding- en leefstijlcoach, Divine Ayurveda, 2020-2021
• Ayurveda jaaropleiding healing the dhatus, Divine Ayurveda 2021-2022
• Module Ayurveda & de vrouw, Divine Ayurveda, 2022
• Module Ayurvedische psychologie, Divine Ayurveda, 2022
• Cursus Magische Marma en emoties, Divine Ayurveda, 2023
• Yang yoga basis training (50 uur), Verder met Daan, 2023
• In planning: yang yoga vervolg training (50 uur), Verder met Daan, 2023

Heb je een vraag? Stuur een mailtje en ik kom zo snel mogelijk bij je terug.

Namasté,
Franka

Yoga does not just change the way we see things, it transforms the person who sees – B.K.S. Iyengar