Yoga & ayurveda voor rust en ontspanning in Amersfoort


6-weeks individueel programma

Verlang je naar rust en ontspanning?
Wil je beter slapen en meer energie?
Wil je lekker in je vel zitten en ‘gewoon’ genieten van het leven?

Met rest & restore yoga en ayurveda kom je terug bij jezelf.

Je gaat van een gestrest en gespannen gevoel naar (diepe) ontspanning.
Van onrust en overprikkeling naar rust in je hoofd.
Van moe en lusteloos zijn, naar een uitgerust gevoel.
Van altijd maar doorgaan naar (durven) voelen wat je nodig hebt.

Met het yoga & ayurveda programma van 6 weken neem je de tijd om écht op te laden en ruimte te maken voor nieuwe energie & inzichten. In balans en in verbinding met jezelf.

Herken je dit (deels)?

 • Al een tijdje voel je stress en spanning in je lichaam. Het lukt je niet meer om tot rust te komen en je staat de hele dag ‘aan’. Je voelt je opgejaagd, afgevlakt. Alsof je richting overspannenheid, een burn-out of een bore-out gaat (misschien ben je daar al).
 • Je slaapt minder goed omdat je piekert. Het is moeilijk om in slaap te vallen of je wordt tussendoor wakker. Vaak ben je bij het opstaan al moe en sleep je jezelf de dag door.
 • Concentreren, nadenken, je werk doen – het gaat steeds wat lastiger. Je hoofd zit ‘vol’, het is er constant druk.
 • Je bent nerveus en angstig. Overprikkeld. Je past je aan je omgeving aan en staat klaar voor anderen maar zorgt minder goed voor jezelf.
 • Misschien heb je een korter lontje gekregen en reageer je sneller geïrriteerd of ongeduldig op mensen om je heen.
 • Of je voelt je somber. Je doet wat je moet doen, maar zonder plezier, zonder levenslust. Je hebt minder zin in dingen.

Wil jij je weer ontspannen, licht & vrij voelen?

Je bent van harte welkom!

Als yogadocent & coach begeleid ik vrouwen met stress-, spannings- en vermoeidheidsklachten om tot rust te komen en weer verbinding te maken met zichzelf.

Praktisch, haalbaar en toegankelijk.

Ik geloof in de kracht van stilte en ‘niets’ doen. Van vertragen. Vanuit rust en diepe ontspanning leer je luisteren naar je lichaam en naar je hart. Je leert voelen wat je nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen en maakt keuzes die daarbij passen. Van selfcare tot voeding en leefstijl.

Stilstaan en (durven) voelen kan confronterend zijn. Onderzoekend, nieuwsgierig en met zelfcompassie kom je steeds wat dichter bij jezelf. Vanuit daar voel je (opnieuw) de verbinding met de wereld om je heen – om zo ook weer klaar te kunnen staan voor anderen.

 “Stilte, rust & diepe ontspanning brengen mij steeds weer terug naar mezelf”

Mijn reis naar meer rust & ontspanning begon eind 2015. Ik zat niet lekker in mijn vel en had last van spanningsklachten. Ik sliep niet goed, kon niet tot rust komen en zorgde slecht voor mezelf. Met yoga, mindfulness, coaching en journaling kwam ik terug bij mijn gevoel en in contact met mijn lijf.
Vlak daarna veranderde het leven van de één op de andere dag. Mijn vader bleek ernstig ziek te zijn. Na anderhalf jaar overleed hij. In die anderhalf jaar was er van alles gaande, spanningen hadden de overhand. Weer sliep ik slecht en lukte het niet meer om te ontspannen.

Vanaf dat moment ben ik mij verder gaan verdiepen in manieren om diep (uit) te rusten. Als je stress hebt, te druk bent en geen tijd maakt voor jezelf, raak je de verbinding met jezelf kwijt. Ook ik heb dat gevoel soms nog steeds . Ik ben – gelukkig – ook maar een mens met periodes dat ik mezelf voorbij loop, mij teveel aanpas aan anderen of even niet heel goed voor mezelf zorg. Ik heb geleerd hoe ik dan weer terug bij mezelf kan komen. Hoe ik vaak genoeg de ontspanning op kan zoeken, om geen last te krijgen van een periode van stress of spanning. De uitdagingen zijn er altijd, het betekent zeker niet dat ik nu altijd zen en in balans door het leven ga (het beeld dat sommigen hebben bij een yogadocent). Maar het is fijn om de tools te hebben om jezelf weer terug naar je hart te kunnen leiden.


Lees meer over mijn verhaal.

Yoga & Ayurveda sessies

Ik deel graag met je wat ik de afgelopen jaren heb ervaren en geleerd. Tijdens dit 6-weekse individuele programma leer je manieren om op te laden, diep te ontspannen en de balans te herstellen. Tools waar je altijd naar terug kunt grijpen wanneer je dat nodig hebt. Eerlijk: het is geen quick fix, het is een proces dat continu doorgaat en waardoor je langzaamaan meer leert over jezelf.

Ik weet hoe moeilijk het is om nieuwe gewoonten aan te leren en in je leven te integreren. Daarom krijg je laagdrempelige en toegankelijke adviezen mee die echt bij jou en jouw wensen passen. Zo kun je thuis aan de slag om de ontspannings-, voeding- en leefstijltips ook in je dagelijkse leven toe te passen.

In overleg met jou maak ik een individueel programma op maat van 6 sessies, waarbij de sessies bestaan uit:

 • Rest & Restore yoga: restorative yoga, yoga nidra en/of yin yoga Ik ben gespecialiseerd in de drie meest ontspannende yogavormen. De nadruk bij Rest & Restore yoga ligt op het opzoeken van diepe ontspanning en rust zodat je lichaam kan herstellen. Iedereen kan meedoen, ook als je chronisch ziek bent of om een andere reden geen actieve yoga of sport kunt doen.
 • Mindfulness en ademhalingsoefeningen Met mindfulnesstechnieken kom je uit je hoofd en in je lichaam, helemaal in het hier en nu. Ademhalingsoefeningen (pranayama) helpen je om te gronden en meer (levens)energie te krijgen.
 • Ayurveda voeding- en leefstijltips voor balans & selfcare Ayurveda is een meer dan vijfduizend jaar oude geneeskunst uit het oude India. Ayurveda betekent letterlijk ‘kennis van het leven’ en vertelt ons hoe we door middel van leefstijl en voeding in balans kunnen komen.
 • Journaling Als je opschrijft wat er in je omgaat, leer je jezelf beter kennen. Schrijven geeft helderheid en bewustwording. Je verwerkt vervelende gebeurtenissen sneller. Schrijven helpt tegen piekeren en vermindert stress, waardoor je ook nog eens beter slaapt.
 • Optioneel: personal storytelling – duiken in je verhaal Hoogleraar mythologie Joseph Campbell analyseerde films, romans en mythes en ontdekte dat er één groot universeel oerverhaal is: de Reis van de Held. Deze reis geldt ook voor persoonlijke verhalen en gaat over het vinden van jouw eigen weg om te worden wie je bent. Door schrijfoefeningen te koppelen aan deze reis word je je bewuster van je diepste verlangens.

Als extra’s ontvang je:

 • Opnamens van de yoga nidra, meditaties en ademhalingsoefeningen die we doen tijdens de sessies, zodat je deze thuis kunt naluisteren
 • Een werkboek met basisinformatie over Ayurveda, een aantal yogaoefeningen en persoonlijke tips & trics

€ 495,- is je investering voor dit 6-weekse programma op maat.

De sessies vinden plaats op vrijdag of zaterdagochtend bij yogaschool Bindi in Amersfoort.

Tijdens een 6-weeks programma neem je de tijd om op te laden, vertrouwd te raken met rest & restore yoga en de (Ayurveda) adviezen in je dagelijkse leven te integreren. Heb je een andere wens dan een 6-weeks programma? Neem contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Ervaringen van anderen

“In een periode waarin ik overspannen ben geraakt, ben ik op zoek gegaan naar een manier om mijn hoofd en lijf tot rust te brengen. In de lessen lukt het me om volledig te ontspannen. Daarmee bedoel ik niet dat ik me ‘gewoon‘ ontspannen kan voelen, maar heb ik een diep ontspannen gevoel waarvan ik niet (meer) wist dat het bestond. Het helpt erg mee dat Franka veel rust uitstraalt en haar prettige stem doet ook wonderen. Een echte aanrader voor iedereen die, om wat voor een reden dan ook, écht tot rust wil komen.”

Lisette, Amersfoort

Ik deed één les restorative yoga en ervaarde meteen geluk. ‘Deze oefening is een cadeautje voor je zenuwstelsel’, zei Franka met haar rustgevende, kalmerende, ‘alles komt goed’, stem. En ik merkte het. Meerdere oefeningen waren een cadeautje voor mijn zenuwstelsel en mijn lichaam kon, terwijl het in paniek was, diep ontspannen. Ik ervaarde dat ik beter voor mijn lichaam kon zorgen door goed aan te voelen wat het nodig heeft. Dankbaar dat ik met mijn chronische pijn dit kan doen en het mijn lichaam helpt. En ook mijn geest. En ook mijn ziel. Dank je wel, Franka.”

Daniela, Amersfoort

Wat kan ik voor je betekenen?

Stel je vraag of plan direct een gratis (online) kennismakingsgesprek in.

Ander aanbod

Ayurveda voeding- en leefstijlconsult
Tijdens een consult onderzoeken we samen wat er bij jou uit balans is en wat je nodig hebt. Na het consult ontvang je een persoonlijk Ayurveda voeding- en leefstijladvies. Lees meer

Privéles rest & restore yoga
Met een privéles rest & restore yoga wil ik je laten ervaren wat rust en diepe ontspanning je kunnen brengen. Je zult merken dat je tot jezelf komt, je minder moe voelt en beter slaapt. Lees meer

5 weken restorative yoga
Restorative yoga zorgt voor een ontspannen licaam, een heldere geest en een open hart. Kom helemaal tot rust met een programma op maat. Lees meer.