Ayurveda voeding- en leefstijlconsult


Zit je niet lekker in je vel?
Heb je last van stress of andere gezondheidsklachten?  
Verlang je naar rust?
Wil je je weer energiek voelen?  

Ayurveda is een meer dan vijfduizend jaar oude geneeskunst uit het oude India. Ayurveda betekent letterlijk ‘kennis van het leven’ en vertelt ons hoe we door middel van voeding en leefstijl de balans in ons leven herstellen.

Tijdens een consult bespreken we je wensen en klachten. Na het consult ontvang je een Ayurveda voeding- en leefstijladvies op maat.

Herken je dit (deels)? Je hebt…

  • … weinig energie. Je bent vaak moe en futloos, soms al direct als je wakker wordt.
  • … problemen met in slaap vallen en/of je wordt ‘s nachts wakker.
  • … gevoelens van onrust, opgejaagdheid, bezorgdheid en overprikkeling. Misschien ben je wel overspannen of heb je een burn-out – of je hebt het gevoel dat je die kant op gaat.
  • … angstige gedachten, een somber gevoel en/of je bent snel geirriteerd.
  • … spijsverteringsklachten, zoals een opgeblazen gevoel, constipatie, winderigheid, diarree of brandend maagzuur.

Wil jij je weer in balans & energiek voelen?

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een holistische gezondheidsleer die ervoor zorgt dat je je gezond en energiek voelt. Ayurveda gaat uit van de gedachte dat je gezondheid samenhangt met het evenwicht tussen lichaam, geest en ziel. Een disbalans of ziekte in het ene gebied, heeft invloed op het andere gebied. Een disbalans kan ontstaan door verkeerde voeding(scombinaties), maar ook door een niet passende leefstijl of onverwerkte emoties.

Krachtig aan deze gezondheidsleer is dat de filosofie er rekening mee houdt dat iedereen anders is. Wat voor mij goed is, is niet vanzelfsprekend ook goed voor jou. Er is geen one size fits all.

Ayurveda consult

Met Ayurveda ga je op ontdekkingstocht naar wat écht bij jou past op het gebied van voeding en leefstijl. Tijdens een consult onderzoeken we samen wat er bij jou uit balans is en wat je nodig hebt.

Ik interview je uitgebreid over je gezondheid, je klachten en je leefstijl. Binnen een week na ons gesprek ontvang je in je mailbox:

  • Advies over voeding(scombinaties) en wat je beter (tijdelijk) kunt vermijden
  • Selfcare rituelen en routines om toe te voegen aan je dag
  • Advies over leefstijl, yoga en beweging
  • Ademhalinsoefeningen voor meer rust

De adviezen zijn praktisch, haalbaar en toegankelijk en passen bij jou en jouw wensen.

Het is niet makkelijk om veranderingen en nieuwe gewoonten in je leven te integreren. Daarom is het raadzaam om na een aantal weken een vervolgconsult te boeken, zodat we kunnen bespreken waar je tegenaan loopt en wat je nodig hebt om verder te komen.

Tarieven

Intake 75 minuten: 75
Vervolg 60 minuten: 60
Vervolg 30 minuten: 30

De sessies vinden plaats op vrijdag of zaterdagochtend bij yogaschool Bindi in Amersfoort of online via videobellen.

Wat kan ik voor je betekenen?

Stel je vraag of maak direct een afspraak voor je consult

Over mij

Als yogadocent & coach begeleid ik vrouwen met stress-, spannings- en vermoeidheidsklachten om tot rust te komen en weer verbinding te maken met zichzelf.

Yoga & ayurveda horen bij elkaar en vullen elkaar prachtig aan. Ik geloof in de holistische kijk op gezondheid van Ayurveda en hoe deze ons kan helpen om de balans te herstellen en in verbinding te leven met onszelf en met de natuur. Ayurveda leert mij dit iedere dag. Sinds ik mij hierin ben gaan verdiepen, voel ik veel beter wat er uit balans is en wat ik nodig heb aan voeding, leefstijl en yoga om mij goed te voelen. Daarin ben ik nog lang niet uitgeleerd – ook bij mij blijven er altijd uitdagingen in het dagelijkse leven. Met yoga & ayurveda vind ik steeds de balans weer terug. Lees meer over mijn verhaal.

Combineer yoga & ayurveda en kom in 6 weken echt tot rust:

Met het yoga & ayurveda programma van 6 weken neem je de tijd om écht op te laden en ruimte te maken voor nieuwe energie & inzichten. In balans en in verbinding met jezelf. Lees verder