XL-les: ultiem ontspannen met yoga, ayurveda & reiki

Studio Soetra, Amersfoort, zondag 17 september

Ben je toe aan rust en ontspanning? Aan een ultieme selfcare-middag om helemaal op te laden?

Op zondagmiddag 17 september nemen reiki practitioner Mardou Meijer en yogadocent Franka Meijer je in zo’n 3 uur mee op een reis naar binnen. We bundelen de krachten van yoga en ayurveda met reiki zodat je diep kunt ontspannen.

“Een deelnemer na de zomerspecial in juni: “Ik vond het een heerlijke middag en een hele bijzondere combinatie van yoga, ayurveda en reiki. De ruimte was prachtig aangekleed, het voelde meteen heel rustgevend. De informatie was interessant en de les ontspannend, warm, toegankelijk. En dan de kokosballetjes passend bij het seizoen, het muntwater, de kookboeken om doorheen te bladeren. We werden echt in de watten gelegd.”

Wat gaan we doen?

Ayurveda is een meer dan 5.000 jaar oude holistische gezondheidsleer uit het oude India en wordt ook wel ‘het zusje van de yoga’ genoemd. Ayurveda gaat uit van de vijf elementen: ether, lucht, vuur, water en aarde. Deze elementen bevinden zich in de natuur én in ons.

Deze vijf elementen vormen samen de drie dosha’s: vata (lucht en ether), pitta (vuur en water) en kapha (aarde en water).

Volgens Ayurveda gaat vata omhoog in de herfst. We nemen je kort mee in een aantal adviezen vanuit Ayurveda om vata in de herfst in balans te houden. Daarnaast doen we een grondende en zachte yogasessie, als tegenhanger van het luchtige vata.

We starten met zachte, mindful beweging om van je hoofd af te dalen in je lichaam. Vervolgens zoeken we de ontspanning op met yin yoga en restorative yoga.

Daar mag je reiki ontvangen: universele levensenergie die het zelfhelend proces van je lichaam bevordert. Reiki herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkades op en zorgt voor volledige ontspanning.

Zo kom je steeds meer tot rust, daal je af in je hart en voel je je weer verbonden met jezelf.

De les is toegankelijk voor iedereen, ook als je nog nooit yoga hebt gedaan.

Praktische info

Wanneer: zondag 17 september
Tijd: 14:00 tot 16:30 – 17:00 uur
Locatie: Studio Soetra in de binnenstad van Amersfoort
Prijs: 35 euro


Over reiki practicioner Mardou

Ik geef deze XL les samen met Mardou Meijer.

Mardou beoefent al jaren yoga en is sinds begin dit jaar Reiki practicioner. Als moeder van twee jonge kinderen zocht zij een manier om met weinig slaap, een druk gezin en fysieke klachten om te gaan. Na een burn-out kwam Reiki op haar pad via iemand van yogales. Ze volgde de cursus Reiki 1 en 2 bij Healing Space en dat bracht haar (en ook de kinderen) diepe ontspanning. Dankzij de zelfbehandelingen voelt ze nu beter aan wat haar lichaam nodig heeft en geeft daar aan toe. Ook helpt het haar om stress en emoties los te laten. 

Nu helpt ze met Reiki graag anderen om dichter bij zichzelf te komen, met rust en balans in lichaam en geest. Reiki is universele levensenergie die het zelfhelende vermogen van je lichaam bevorderd. Reiki gaat waar het nodig is en heft blokkades op waardoor je energie weer kan stromen.