Yoga & Ayurveda weekend aan zee

Friesland, 9-11 december 2022

In het uiterste noorden van Friesland waan je je een beetje aan het einde van de wereld. De reis naar de locatie van dit retreat is al onderdeel van je ervaring. Je bent er echt even helemaal uit! In het kleine dorpje Paesens – Moddergat, vind je Boerderij Zen aan Zee. Een sfeervolle, kleinschalige plek met de mooiste uitzichten, op slechts 450 meter van de Waddenzee. Een oase van rust. De ideale omgeving om je op te laden en te ontspannen.

Hier organiseren wij een yoga & ayurveda retreat met ontspannende hatha en restorative yogalessen, vegetarisch eten volgens Ayurveda en verblijf in fijne appartementen met goede bedden. Je hebt genoeg tijd om te wandelen langs het wad of bij Lauwersmeer, om je terug te trekken met een goed boek of om een bezoek te brengen aan de mooie plaats Dokkum.

Wat was het fijn om ons een weekendje onder te dompelen in de ayurveda en yoga op dit heerlijke plekje in Paesens. En wat zijn wij verwend met lekker eten, heerlijke yogalessen, interessante workshops en fijne wandelingen in de prachtige natuur. Het was helemaal top! Wij hebben er van genoten en zijn weer helemaal opgeladen naar huis gegaan. Dank jullie wel voor alles, voor dit kadootje aan onszelf en elkaar.  

– Janet (yoga & ayurveda retreat 2021)


Voor wie is dit weekend?

Het yoga & ayurveda weekend aan zee is voor iedereen die behoefte heeft aan een aantal dagen yoga, gezond eten, rust, ontspanning, opladen, natuur, de zee, verbinding en nieuwe inzichten. Het retreat en de yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen, ook als je nog nooit yoga hebt gedaan of nog nooit van Ayurveda hebt gehoord.

Ben je toe aan een weekend voor jezelf? Je bent van harte welkom!

Yoga

Tijdens dit yoga & ayurveda weekend geeft Julija van den Heuvel in de ochtend hatha yogalessen in de stijl van Saswitha. Je maakt bewust contact met je lichaam en je gevoel. De adem wordt gebruikt om je bewegingen te begeleiden en je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Julija begeleidt dit weekend ook een stiltewandeling naar het wad, om vervolgens op een prachtige plek een gezamenlijke meditatie te doen.

In de avond geeft Franka Meijer zachte restorative yoga in combinatie met yoga nidra. Restorative yoga is dé yogavorm voor diepe ontspanning. Je blijft langere tijd in een houding, ondersteunt door kussens, bolsters, riemen, dekens of de muur zodat je spanning kunt loslaten. Yoga nidra is een vorm van begeleide meditatie/visualisatie en wordt ook wel ‘slaapyoga’ genoemd. Je hoeft niets anders te doen dan luisteren naar de stem van de docent.


Ayurveda

Ayurveda is een meer dan vijfduizend jaar oude geneeskunst uit het oude India. Ayurveda betekent letterlijk kennis van het leven. Ayurveda vertelt ons hoe we door middel van leefstijl en voeding onbalans kunnen voorkomen. Het vertelt ons wat wij nodig hebben om te leven volgens onze ware natuur, zodat we lang, gezond en gelukkig kunnen leven.

Tijdens dit yoga & ayurveda weekend delen we de basisconcepten met je, zodat je kunt ontdekken wat er uit balans is en wat je kunt doen om weer in balans te komen. Brigitte Pappot van Be at Ease kookt het hele weekend heerlijke, vegetarische gerechten volgens de Ayurvedische filosofie. Bij Julija kun je een ontspannende Ayurvedische massage bijboeken en bij Franka een Ayurveda voeding- en leefstijlconsult voor persoonlijke tips voor thuis.

Heb je speciale dieetwensen? Laat het ons gerust weten, we houden er graag rekening mee.

Programma

Het exacte programma van het yoga & ayurveda weekend krijg je ongeveer twee weken van tevoren toegestuurd. Goed om te weten: je bent op elk moment vrij om een programmaonderdeel over te slaan, als je merkt dat je behoefte hebt aan meer tijd voor jezelf.


De locatie

Boerderij Zen aan Zee staat in het kleine dorpje Paesens – Moddergat, in het noorden van Friesland. Vanaf de boerderij heb je wijds uitzicht over de omgeving, de ondergaande zon en de fonkelende sterrenluchten.

De boerderij heeft vijf ruime appartementen met luxe badkamer (inclusief ligbad). Kom je samen met iemand, dan deel je met zijn tweeën een appartement. Kom je alleen? Dan word je ingedeeld met maximaal 2 andere deelnemers die ook alleen komen in een ruim appartement met voldoende privacy. Ook fijn: de appartementen hebben een eigen zitje, waar je je even terug kunt trekken.

De yogalessen vinden plaats in de knusse studio. Er is een sfeervolle eetzaal, een lounge met fijne banken en voldoende ruimte en zitjes om alleen of samen te zitten. Met mooi weer, zijn er ook in de grote tuin genoeg plekken te vinden!

Dit weekend kunnen er zo’n 8 tot 12 deelnemers mee. Natuurlijk houden we rekening met de dan geldende Covid-richtlijnen.


Omgeving

Op slechts 450 meter van de boerderij ben je al bij de Waddenzee. Je kunt er prachtig wandelen langs het wad, met uitzicht op de eilanden Ameland en Schiermonnikoog. Ook het Nationaal park Lauwersmeer is in de buurt, net als het mooie plaatsje Dokkum (beide 10 minuten met de auto).

Het is mogelijk om je verblijf in de boerderij te verlengen, zodat je een dagje naar Ameland of Schiermonnikoog kunt gaan. De haven is op zo’n 10 minuten rijden van de boerderij. Neem hiervoor contact op met de B&B.

Praktische informatie

Datum: 9-11 december 2022
Info voor 2022 volgt


Team

Julija van den Heuvel

Julija geeft hatha yogales en Ayurvedische massages en organiseert stiltewandelingen en yoga in de natuur. “Yoga is voor mij thuiskomen in je lichaam. Ontdekken, ervaren, voelen, accepteren, loslaten, er mogen zijn met alles wat er is. Toen ik mijn op mijn allereerste retreat was, kwam ik helemaal uitgerust en gelukkig terug. Dat wil ik nu ook delen met anderen!”


Franka Meijer

Franka geeft restorative yoga, yin yoga en yoga nidra. “Deze yogavormen leren mij om te luisteren naar mijn lichaam en diep te ontspannen. Sinds juli 2021 ben ik ook Ayurveda voeding- en leefstijlcoach. Ik zie er naar uit om samen met Julija en Brigitte mijn liefde voor yoga en ayurveda te delen tijdens dit retreat. Ook voor mij was mijn eerste retreat een bijzondere ervaring. Na een stressvolle periode, kwam ik helemaal tot rust en weer terug bij mijzelf.”


Brigitte Pappot

Brigitte is sinds 2015 Ayurveda therapeut en biedt vanuit haar praktijk in Amersfoort – Be at ease – consulten, alle Ayurvedische massagebehandelingen en voetreflexmassages aan. Ook organiseert ze regelmatig (kook)workshops en geeft ze les over de huid bij Holisan.
Tijdens het yoga & ayurveda weekend verzorgt Brigitte alle maaltijden.

Inschrijven

Wil je je inschrijven? Stuur een e-mail naar Julija van den Heuvel van Love your body – yoga, massage en meer: info@loyobo.nl. Wij sturen je dan het inschrijfformulier (en de algemene voorwaarden) toe. Na het terugsturen van het ingevulde inschrijfformulier en het overmaken van de aanbetaling, is je inschrijving definitief.

Heb je vragen? Stuur ons een mailtje of bel 06-25007750.

2021-10-22T18:00:00

  days

  hours  minutes  seconds

until

Yoga & Ayurveda weekend aan zee

“Na het weekend voelde ik me voor het eerst in een heel lange tijd uitgerust. Ik sliep eindelijk weer lekker. De intense moeheid en het uitgebluste gevoel waren zo goed als weg” – Op yogaweekend? Mijn persoonlijke ervaring (blog)