Diep ontspannen met restorative yoga


5-weeks individueel programma

Je hebt veel stress (gehad), slaapt slecht en bent moe of zelfs uitgeput. Je gaat door een verdrietige tijd en piekert veel. Of je hebt moeite met ontspannen en zit daardoor niet helemaal lekker in je vel.

Neem de tijd om ‘niets’ te doen en te herstellen. Gun jezelf diepe ontspanning.

Je voelt beter wat je nodig hebt en maakt ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten.

In balans komen vraagt aandacht. Daarom bied ik een programma op maat aan.
In 5 weken leer je ontspannen en neem je echt de tijd voor jezelf.

Wat is restorative yoga?

Even op de pauzeknop drukken. Stilstaan en (leren) voelen hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. De spanning die zich in je lichaam & geest heeft opgebouwd, opmerken en stapje voor stapje leren loslaten.

Dat is wat restorative yoga je kan brengen. Een herstellende yogavorm, bestaande uit liggende en zittende houdingen waar je langer in verblijft. Je maakt gebruik van hulpmiddelen – props – als kussens en dekens die je helpen om tot rust te komen. Je leert om de spierspanning in je lijf los te laten en uit je hoofd te komen, in je lichaam.

Restorative yoga is heerlijk en voelt vaak als een minivakantie op de mat. Maar anders dan wel eens wordt gedacht, is restorative yoga niet per sé makkelijk. Omdat het een meditatieve yogavorm met veel stilte is, kan het zeker in het begin oncomfortabel zijn. Die stilte en rust zijn we niet gewend en je gedachten en gevoelens komen meer naar de voorgrond.

Het vraagt oefening en overgave maar langzaamaan ontstaat er ruimte. Je leert dat gedachten en gevoelens komen en gaan. Je wordt je bewust van de plekken waar je spanning vasthoudt en wat je kan doen om verzachting aan te brengen. Je leert om gewoon te zijn, met alles wat er is.

Restorative yoga zorgt niet alleen voor een ontspannen lichaam en een helder hoofd. Het helpt je ook om je aandacht naar binnen te richten en je hart steeds wat meer te openen – en brengt je zo dichter bij jezelf.

Programma op maat

Ontspannen en tot rust komen vraagt tijd, aandacht en toewijding.

In overleg met jou stel ik een yogaprogramma op maat op met wekelijkse Rest & Restore lessen van 90 minuten. Helemaal toegesneden op jouw situatie en wat jij nodig hebt.

Tijdens de lessen doe je houdingen om ontspanning toe te laten, je zenuwstelsel te kalmeren en liefde en compassie voor jezelf te verwelkomen. Ademhalingsoefeningen, mindfulnesstechnieken en (soms) rustige muziek ondersteunen bij het ontspannen. Als het passend is, hoor je een mooie tekst, gedicht of verhaal. Tussen de lessen door, doe je huis oefeningen.

€ 399,- is je investering voor dit 5-weekse programma op maat.

De sessies vinden plaats op vrijdag of zaterdagochtend bij yogaschool Bindi in Amersfoort.

Wil je een eenmalige yogales? Ook dat is mogelijk. Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek zodat we kunnen bespreken of privé-yoga iets voor jou kan betekenen. Twijfel je om gezondheidsredenen of yoga iets voor je is, neem dan eerst contact op met jouw huisarts of specialist.

Als yogadocent & coach begeleid ik vrouwen met stress-, spannings- en vermoeidheidsklachten om tot rust te komen en weer verbinding te maken met zichzelf.

Praktisch, haalbaar en toegankelijk.

Ik geloof in de kracht van stilte en ‘niets’ doen. Van vertragen. Vanuit rust en diepe ontspanning leer je luisteren naar je lichaam en naar je hart. Je leert voelen wat je nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen en maakt keuzes die daarbij passen. Van selfcare tot voeding en leefstijl.

Stilstaan en (durven) voelen kan confronterend zijn. Onderzoekend, nieuwsgierig en met zelfcompassie kom je steeds wat dichter bij jezelf. Vanuit daar voel je (opnieuw) de verbinding met de wereld om je heen – om zo ook weer klaar te kunnen staan voor anderen.

Lees meer over mijn verhaal.

Wat kan ik voor je betekenen?

Stel je vraag of plan direct een gratis (online) kennismakingsgesprek in.

Ander aanbod

Met het yoga & ayurveda programma van 6 weken neem je de tijd om écht op te laden en ruimte te maken voor nieuwe energie & inzichten. In balans en in verbinding met jezelf. Lees verder

Privéles rest & restore yoga
Met een privéles rest & restore yoga wil ik je laten ervaren wat rust en diepe ontspanning je kunnen brengen. Je zult merken dat je tot jezelf komt, je minder moe voelt en beter slaapt. Lees meer