Middagretreat ‘Intenties’ met yoga, visualisatie, journaling, ayurveda & reiki

Studio Soetra, Amersfoort, zondag 21 januari 2024 – 13:00 tot 17:00

Wat zijn jouw verlangens, dromen en intenties voor het nieuwe jaar? Zijn er stappen die je in het nieuwe jaar wil zetten, kleine of grote dingen die je anders wilt doen? Hoe ga jij je hart volgen dit jaar? De winter is het moment om naar binnen te keren en bij deze vragen stil te staan. Dat gaan we samen doen! Het wordt een mooie middag vol yoga, reiki, Ayurveda, meditatie, nidra en moodboards. 

“Een deelnemer na de zomerspecial in juni: “Ik vond het een heerlijke middag en een hele bijzondere combinatie van yoga, ayurveda en reiki. De ruimte was prachtig aangekleed, het voelde meteen heel rustgevend. De informatie was interessant en de les ontspannend, warm, toegankelijk. En dan de kokosballetjes passend bij het seizoen, het muntwater, de kookboeken om doorheen te bladeren. We werden echt in de watten gelegd.”

Wat gaan we doen?

Ayurveda is een meer dan 5.000 jaar oude holistische gezondheidsleer uit het oude India en wordt ook wel ‘het zusje van de yoga’ genoemd. Ayurveda gaat uit van de vijf elementen: ether, lucht, vuur, water en aarde. Deze elementen bevinden zich in de natuur én in ons.

Deze vijf elementen vormen samen de drie dosha’s: vata (lucht en ether), pitta (vuur en water) en kapha (aarde en water).

We nemen je kort mee in adviezen vanuit Ayurveda voor de winterperiode, zoals een heerlijke winter welness ochtendroutine.

Daarna doen we een yoga nidra sessie van circa 30 minuten om je verlangens vanuit je hart omhoog te laten komen. Na een journaling oefening (reflectief schrijven) gaan we aan de slag met het maken van een moodboard. Op een board maak je je verlangens visueel met knipsels uit bladen. Laat je verrassen!

Tot slot is het tijd voor een lange, ontspannende restorative yoga & reiki sessie. Restorative yoga is yoga voor diepe ontspanning. Je blijft 5 tot soms wel 20 minuten in een houding, ondersteunt door kussens, bolsters, riemen, dekens of de muur zodat je spanning kunt loslaten. Je komt tot rust en hoeft niets anders te doen dan herstellen.

In deze houdingen mag je reiki ontvangen: universele levensenergie die het zelfhelend proces van je lichaam bevordert. Reiki herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkades op en zorgt voor volledige ontspanning.

Zo kom je steeds meer tot rust, daal je af in je hart en voel je je weer verbonden met jezelf.

De les is toegankelijk voor iedereen, ook als je nog nooit yoga hebt gedaan.

Praktische info

Wanneer: zondag 21 januari 2024
Tijd: 13:00 – 17:00 uur
Locatie: Studio Soetra in de binnenstad van Amersfoort
Prijs: 55 euro


Over reiki practicioner Mardou

Ik geef deze XL les samen met Mardou Meijer.

Mardou beoefent al jaren yoga en is sinds begin dit jaar Reiki practicioner. Als moeder van twee jonge kinderen zocht zij een manier om met weinig slaap, een druk gezin en fysieke klachten om te gaan. Na een burn-out kwam Reiki op haar pad via iemand van yogales. Ze volgde de cursus Reiki 1 en 2 bij Healing Space en dat bracht haar (en ook de kinderen) diepe ontspanning. Dankzij de zelfbehandelingen voelt ze nu beter aan wat haar lichaam nodig heeft en geeft daar aan toe. Ook helpt het haar om stress en emoties los te laten. 

Nu helpt ze met Reiki graag anderen om dichter bij zichzelf te komen, met rust en balans in lichaam en geest. Reiki is universele levensenergie die het zelfhelende vermogen van je lichaam bevorderd. Reiki gaat waar het nodig is en heft blokkades op waardoor je energie weer kan stromen.